Stichting laluz
Vondelstraat 35
1054 GJ Amsterdam
020 - 771 0069 
info@stichtinglaluz.nl
Stichting laluz

laluz city program is groeibriljant

Meld je aan voor het city program

Jitze is een creatieve communicatiegeest die meer wilde doen met zijn kennis. Joost is directeur van Spieren voor Spieren, een stichting die zich op sportieve wijze inzet voor kinderen met een spierziekte. Lees meer over de ontmoeting tussen deze twee gepassioneerde mannen en hun bijzondere match.


Joost, we beginnen bij jou. Vertel eerst eens meer over Spieren voor Spieren.
Joost: In Nederland zijn er ongeveer 20 duizend kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren werft fondsen door sportevenementen te organiseren. Wij zijn bijvoorbeeld de uitvinder van de spinningmarathon. Door deze bijdrages hebben we in 2008 het Spieren voor Spieren Kindercentrum kunnen openen en in 2011 een expertisecentrum in het UMC Utrecht. Daarbij financieren we op dit moment 10 wetenschappelijke onderzoeken. Ook organiseren we jaarlijks speciale daguitjes voor de kinderen. Zo kunnen ze af en toe onbezorgd écht kind zijn.
Wat we doen voor deze kinderen geeft enorm veel genoegdoening. Maar het probleem is nog lang niet de wereld uit. Om nog meer te kunnen betekenen, moeten we groeien. Daarom was ik op zoek naar iemand die me kon ondersteunen bij de PR-werkzaamheden. Onze matchmaker was Stephanie de Hoop Scheffer, een oud-collega bij Spieren voor Spieren. Door haar ben ik dan ook terechtgekomen bij stichting laluz.

En toen?
Joost: Ja, toen heb ik de vacature bij laluz laten uitzetten. Daarop zijn een aantal reacties gekomen, waarvan ik drie kandidaten daadwerkelijk op gesprek heb gehad. Eén daarvan was Jitze.

Jitze, vertel eens hoe jij uiteindelijk in die stoel tegenover Joost bent beland.
Jitze: Ik werk inmiddels al aardig wat jaren als communicatiespecialist voor grotere organisaties. Het werk dat ik doe is uitdagend en kan ik al mijn creativiteit in kwijt. Maar toch miste er wat: ik wilde ook mijn expertise inzetten om een grotere bijdrage te leveren aan de maatschappij. Toen ik de vacature zag van Spieren voor Spieren, dacht ik: ‘Ja, voor deze organisatie kan ik meer betekenen.’
De uitgezette match was in het begin een PR-opdracht. Tijdens het eerste gesprek met Joost was er al een goede klik ontstonden al snel goede ideeën.
Joost: Al snel hadden we een tweede afspraak gemaakt om zaken kort te sluiten. Toen al ontstonden er concrete plannen over het niveau van de invulling.
Jitze: Inderdaad. Van een operationele PR-vacature zaten we al snel meer aan de strategische kant van het verhaal: Waar staat Spieren voor Spieren nu en waar willen we heen? We maakten van vage plannen een concrete opzet. We hebben toen besloten de samenwerking met elkaar aan te gaan en op deze basis voortgeborduurd.

Waar heeft de samenwerking in geresulteerd?
Joost: Een duidelijk verhaal naar de markt en een heldere strategie om onze groeiambitie te ondersteunen. Samen met Jitze en het hele team hebben we keuzes gemaakt wat betreft de strategie. Je doelen helder te formuleren en daarvoor te gaan. Dus keuzes maken om gekozen te worden als goed doel door sportief Nederland, dat is het idee. Dat vraagt ook om een andere manier van communiceren, ook in het leidinggeven. Jitze heeft me hierbij een spiegel voorgehouden. Ik moest echt even omschakelen. Maar het heeft zeker geholpen in de koersbepaling van de stichting.
Jitze: SvS ontwikkelt zich snel onder de leiding van Joost en deze ontwikkeling is een verdere stroomversnelling geraakt door duidelijke keuzes te maken. Ambitieuze keuzes ook, die door anders over de organisatie en je eigen rol na te denken waargemaakt moeten worden. We zijn druk bezig met het communicatieplan. Onderdeel daarvan is een meer proactieve opstelling naar onze vrijwilligers toe. We willen hun meer ondersteuning bieden bij de organisatie van de evenementen, zoals een toolkit en een vast aanspreekpunt voor de vragen. Ook gaan we ze nauwer betrekken bij onze stichting door ze op de hoogte te houden van alle recente ontwikkelingen en nieuwtjes.

Al met al: goede match van laluz?
Jitze: Jazeker! We spreken nog steeds af om te sparren en ik blijf graag betrokken bij Spieren voor Spieren. Het is een charmante stichting met een goed doel. Spieren voor Spieren straalt gewoon goede energie uit.
Joost: Ja, ik ben zeker tevreden met de match. De enthousiaste input van stichting laluz is prima bevallen. Ze hebben een nette en goede manier van handelen en een duidelijke visie.

 

 

 

www.spierenvoorspieren.nl